Tästä selvitään kyllä

Raahelaiset kansanedustajat Katja Hänninen (vas.) ja Hanna-Leena Mattila (kesk.) ovat tyytyväisiä hallituksen ripeisiin toimiin koronaviruksen leviämisen hidastamiseksi. Valmiustilalain käyttöönotto on äärimmäinen toimenpide, jonka avulla pyritään turvaamaan kansalaisten terveys ja turvallisuus poikkeavissa olosuhteissa. Valmiuslaki mahdollistaa kansalaisten perusoikeuksiin kajoamisen perusteluista syistä. Edellisen kerran vastaava poikkeustila on ollut Suomessa sota-aikana.

Vasemmistoliiton kansanedustaja Katja Hänninen kertoo ihmisten olevan nyt täysin uuden ja haasteellisen tilanteen edessä ja avoimiin kysymyksiin etsitään koko ajan vastauksia. – On tärkeä huolehtia kaikkein heikoimmassa asemassa olevien toimeentulosta ja avunsaannista myös poikkeusoloissa. Nyt on yhteistyön ja solidaarisuuden aika, Hänninen tiivistää

Keskustan kansanedustaja Mattila on jo saanut viestiä Raahen kouluilta etäopetuksen onnistuneesta käynnistymisestä. -Meillä on maailman parhaimmat opettajat, jotka pääsevät näyttämään nyt verkko-opetusosaamistaan. Odotan mielenkiinnolla, minkälaisia kokemuksia siitä kertyy, Mattila kertoo.

Koronaepidemian taltuttaminen tulee kestämään kuukausia. Kansanedustajat pyytävät kansalaisia varautumaan siihen, että kaikki eivät selviä viruksen aiheuttamista sairauksista. Hyvällä terveyshygienialla ja vastuullisella toiminnalla pystyy kuitenkin rajaamaan tehokkaasti viruksen leviämistä.

Raahelaiset edustajat iloitsevat eduskunnassa vallitsevasta yksituumaisuudesta.
• Tätä samaa talvisodan henkeä löytyy myös nykypäättäjistä ja kansalaisista. Nyt on aika suoristaa rivit ja taistella yhdessä näkymätöntä vihollista, koronavirusta vastaan, toteavat Katja Hänninen ja Hanna-Leena Mattila.