Pohjois-Pohjanmaan keskustaedustajat: Pohjoisen liikenneväylät saivat tärkeää rahoitusta

Keskustan pohjoispohjalaiset kansanedustajat ovat tyytyväisiä lisärahoihin, joita eduskunta on myöntämässä alueen liikennehankkeisiin.

– Valtiovarainvaliokunta esittää niin sanottuja joululahjarahoja eli talousarvioesitystä täydentävää jakovaraa tänäkin vuonna noin 40 miljoonaa euroa, josta liikenteen osuus on reilut 19 miljoonaa euroa. Maanteiden ja muiden väylien kunnostus ja kehittäminen ei ole joululahjarahojen varassa, mutta ne ovat lisäys, joilla on mahdollisuus saada tärkeitä, pienempiä hankkeita liikkeelle, sanovat Hanna-Leena Mattila, Juha Pylväs, Pekka Aittakumpu, Mikko Kinnunen ja Juha Sipilä.

Pohjois-Pohjanmaalla liikennepuolen jakovaraa suunnataan ensi vuodeksi Siikajoelle, Pudasjärvelle, Kuusamoon, Kiiminkiin ja Kalajoelle.

– Tarve erityisesti alempiasteisen tieverkon kunnostamiseen on suorastaan huutava. On selvää, että tarpeita olisi enemmänkin, mutta tärkeää on, että ensi vuonnakin saadaan ainakin osalle teistä kunnostusta tai kehittämistä myös joululahjarahojen kautta. Pääpaino tulee olla perusväylänpidon rahoituksessa, johon saatiinkin tällä vaalikaudella 300 miljoonan euron pysyvä vuosittainen lisäys, kansanedustajat sanovat.

Jakovaroista liikennehankkeisiin saadaan 600 000 euroa Siikajoelle Luohuantien peruskorjaukseen, 200 000 Kiiminkiin Koiteli-Huttukylän jalankulku- ja pyöräilyväylän suunnitteluun, 300 000 euroa Pudasjärvelle Sarakylä-Kouva maantien perusparannukseen, 200 000 euroa Kuusamoon Junttilantie-Toranki jalankulku- ja pyöräilyväylän suunnitteluun ja 300 000 euroa Kalajoelle Tapiontuvan alikulkukäytävän rakentamiseen.

Lapin puolella lisärahaa suunnataan muun muassa 200 000 euroa Savukoskelle Korvatunturintien perusparannuksen suunnitteluun.

– Näin joulun alla on tärkeä huolehtia, että myös joulupukki ja tontut pääsevät sujuvasti liikkeelle, kansanedustajat toteavat.

10.12.2021