Opintotuen tulorajojen korotus tuo helpotusta sote-alan työvoimapulaan

Hallituksen esitys opintotuen tulorajojen korotuksesta 25 prosentilla on monella tavalla tärkeä toimi. Se lisää työllisyyttä ja tuo osaltaan apua monen alan kokemaan työvoimapulaan.

– Palvelualat ovat yksi työvoimapulasta kärsivä ala, mutta haluan nostaa esille myös sosiaali- ja terveysalan kokeman pulan työvoimasta. Päätoiminen opintotukea saava opiskelija voi ensi vuoden aikana tienata noin 3000 euroa nykyistä enemmän. Se on merkittävä summa. Mahdollisuudesta tehdä töitä entistä enemmän on molemminpuolista hyötyä sote-alalle: sote-ala saa lisää työvoimaa ja toisaalta opiskelija saa lisää arvokasta työkokemusta. Tämä pätee toki kaikille muillekin aloille, kehuu korotuksen vaikutuksia kansanedustaja Hanna-Leena Mattila (kesk.).

Sote-alan työntekijätilanteeseen on tärkeää tehdä toimia laajemminkin.

– Keskusta on ottanut yhdeksi tammikuun aluevaalien kärjistä sote-alan työntekijöiden tilanteen parantamisen. Työolot, johtaminen ja mahdollisuudet omaan työhön vaikuttamiseksi ovat asioita, joihin aloittavien hyvinvointialueiden tulee panostaa. Meidän tulee näillä toimilla parantaa sote-alan henkilöstön parempaa työssäjaksamista ja lisätä alan houkuttelevuutta, toteaa eduskunnan sosiaali- ja terveysvaliokunnan jäsen Mattila.

Eduskunta kävi tänään tiistaina 16.11. lähetekeskustelun hallituksen esityksestä opintotuen tulorajojen korotuksesta.

16.11.2021