Uhopuheista teoiksi

Kuukausi sitten Suomen kansa kertoi mielipiteensä eduskuntavaaleissa. Nyt ollaan hallitusneuvotteluvaiheessa, ja valtaa on tarjolla niille, joille annettiin luottamusta vaaleissa.

Keskusta ei saanut kansalta vahvaa valtakirjaa nyt eikä edellisissä vaaleissa. Silloin jo käytiin vakava keskustelu oppositioon menosta, koska vaalitulos oli niin huono. Hallitukseen kuitenkin mentiin, koska erityisesti tuottajat ja yrittäjät vetosivat keskustaan: ”Kuka meistä huolehtii, jos keskusta ei ole hallituksessa?” Näin ajoi isänmaan etu oman edelle.

Heti vaalien jälkeen alkoi perussuomalaisten taholta keskustaan kohdistunut painostaminen lähteä hallitukseen vuoroin isänmaallisuuteen vedoten ja vuoroin syytöksillä rintamakarkuruudesta, jos ei lähdetä.

Tällä kertaa emme taivu vetoomuksiin emmekä painostuksiin. Nyt on vaaleissa luottamusta saaneiden vuoro kantaa vastuuta.

Erityisesti perussuomalaisilta Suomen kansa – ja kyllä – myös Suomen keskusta odottaa uhopuheiden lunastamista ja vaalilupausten täyttämistä: bensan hinnan laskemista, teiden, maatalouden ja vanhustenhoidon kuntoon laittamista.

Keskusta toivoo, että näiden tärkeiden asioiden tavoittelussa onnistutaan, ja lupaa kyllä muistuttaa, jos vaalilupaukset meinaavat unohtua. Mielenkiinnolla myös odotamme, miten 6 miljardin leikkaukset iskevät perussuomalaisten äänestäjiin, joista todennäköisemmin löytyy sosiaaliturvan tarvitsijoita kuin kokoomuksen hyväosaisista. Näin isoja säästötavoitteita ei nimittäin kuitata leikkaamalla kehitysapurahoja, mikä on ollut perussuomalaisten perusresepti kaikkeen.

Keskusta on kantanut vastuuta isänmaan asioista 16 vuotta viimeisen 20 vuoden aikana, mutta onneksi isänmaata voi palvella oppositiossakin. Lupaamme tukea hallituksen aidosti hyviä esityksiä, joissa löytyy yhteinen sävel. Jos esitykset edistävät yrittäjyyttä, maa- ja metsätalouden asiaa ja koko Suomen elinvoimaisuutta, on niitä helppo kannattaa. Vaalien alla kokoomus ja perussuomalaiset olivat lähipalveluiden kannattajia, joten keskusta tulee myös tukemaan hallituksen hyviä sote-rahoitusesityksiä.

Porvarihallitus saadaan kyllä aikaiseksi ilman keskustaakin. Kansanliikkeemme kannalta on elintärkeää löytää uusi tie ja oma ääni. Se ei löydy, jos ollaan hallituksessa.

Siikajokilaakso 4.5.2023