On pidettävä pintansa mutta myös kyettävä sopimaan

Kannanotto 28.4.2021
Julkaisuvapaa heti

Kansanedustajat Aittakumpu, Kinnunen ja Mattila:
On pidettävä pintansa mutta myös kyettävä sopimaan

Oulun vaalipiirin keskustalaiset kansanedustajat kiittävät puheenjohtaja Annika Saarikkoa kehysriihineuvottelujen onnistuneesta lopputuloksesta.

– Työllisyyden, talouden ja turpeen kysymyksen osalta saatiin ratkaisu, johon keskusta voi olla tyytyväinen, kertovat kansanedustajat Pekka Aittakumpu, Mikko Kinnunen ja Hanna-Leena Mattila yhteisessä tiedotteessaan.

Hallitusyhteistyön jatkuminen mahdollistaa myös hallitusohjelman suurten uudistusten valmistelutyön etenemisen.

– Sosiaali – ja terveydenhuollon uudistuksen valmistelutyö jatkuu eduskunnassa ja maakunnissa, mikä on varmasti huojentava uutinen kunnille, sanoo sosiaali- ja terveysvaliokunnan jäsen Hanna-Leena Mattila.

Yli kymmenen vuotta usean hallituksen työlistalla ollut rakenteellinen uudistus tulee eduskunnan päätettäväksi kesäkuussa alkuperäisen aikataulun mukaan. Jos lausunnot eri valiokunnista viivästyvät, siirtyy soten valmistuminen syksyyn. Tämä siirtäisi sotelakien voimaantuloa ja maakuntavaalien aikataulua myöhempään ajankohtaan.

Sosiaali- ja terveysvaliokunnan jäsen, kansanedustaja Pekka Aittakummun mielestä suomalaisten perheiden ja kestävän väestöpolitiikan kannalta tärkeänä, että hallituksen jo sopimaa perhevapaauudistusta voidaan viedä eteenpäin.

– Keskustan linjausten mukaisesti perhevapaauudistus tehdään perheiden hyvinvoinnin näkökulmasta, iloitsee Aittakumpu.

Sivistysvaliokunnan jäsen, kansanedustaja Mikko Kinnunen pitää tärkeänä, että hallitus jatkaa uuden työn syntymisen tukemista. Nyt tarvitaan työllisyystoimia, jotka vahvistavat maan taloutta ja vievät Suomen kestävän kasvun tielle.

– Jatkuva oppiminen on tärkeä osa työllisyyden kokonaisuutta. Aikuinen väestö voi täsmä- ja muuntokoulutuksilla nostaa ja päivittää osaamistaan työelämän nopeissa ja yllättävissä muutoksissa, Kinnunen kertoo.